Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bahamské ostrovy

Bahamské ostrovy leží v Atlantském oceáně jihovýchodně od Floridy a severovýchodně od Kuby. Souostroví tvoří 30 větších, 700 menších (nazývaných dle velikosti cays nebo keys) a přibližně 2 400 korálových ostrovů.

Bahamy jsou nejen daňový, ale především turistický ráj, který láká proslulou čistotou moře a světoznámým místním rumem.

Turisté sem míří pro krásnou přírodu a neuvěřitelně bohatý podmořský svět, který je však plný žraloků. Návštěvníky do zdejších míst lákají především dlouhé písečné pláže a průzračná mořská voda. Většina Bahamských ostrovů je pokryta piniovými lesy, palmovými háji a exotickými zahradami. Dají se zde podnikat krásné romantické procházky podél moře. Díky poměrně mělkému moři jsou v okolí většiny 700 ostrovů ideální podmínky pro potápění a šnorchlování.

Ostrovy leží v subtropickém pásmu a podnebí je především v zimě ovlivňováno golfským proudem. Koncem léta zde nastává období hurikánů. Celoročně však zde panuje příjemné podnebí. Průměrná teplota vzduchu se pohybuje kolem 20,8 stupňů Celsia v zimě a 28,5 stupňů v létě. Teplota moře se pohybuje od 23 do 27°C.

Turisticky nejnavštěvovanější a nejznámější jsou ostrovy – New Providence, Paradise Island, Grand Bahama, Bimini a Andros, kde jsou také nabízeny nejkvalitnější služby včetně stravování. Bahamy jsou proslulé množstvím heren a kasin, kde se však důsledně kontroluje věk (18 let) nejen pro konzumaci alkoholu.

Po celém obvodu ostrova Andros jsou rozsety desítky nádherných pláží. Okolí ostrova je proslulé ideálními podmínkami pro potápění, čemuž nahrává i fakt, že průměrná teplota vody je 26,5 ° C. Jen malý kousek od pobřeží navíc můžete obdivovat krásu korálových kaňonů i jedinečnost pestrobarevného podmořského světa.

Dříve nebo později určitě navštívíte hlavní město Nassau. Leží na ostrově New Providence Island. Metropole Nassau má skutečně krásnou historickou koloniální část. Centrum města je doslova prošpikováno kavárnami, vynikajícími restauracemi a obchůdky se suvenýry. Úředním jazykem na Bahamách je angličtina, takže se určitě při výběru místních specialit nespletete.

K badatelským výpravám je vhodné zapůjčit si vozidlo, ke kterému potřebujete náš i mezinárodní řidičský průkaz. Zdejší silniční síť je velmi kvalitní, jezdí se vlevo, ale v méně navštěvovaných místech je lépe používat terénní vozy. Autobusové spojení funguje velmi dobře, zejména v okolí hlavního města Nassau. Spojení mezi ostrovy zajišťují malé letouny, levnější variantou jsou menší lodě a trajekty.

Prvním místem, které Kryštof Kolumbu s v Americe objevil, byl právě jeden z ostrovů Bahamského souostroví. V roce 1492 přistál na ostrově San Salvador a prohlásil ho za španělskou državu. Většinu původního obyvatelstva odvezli Španělé jako otroky do zlatých dolů na Kubu a na Haiti. Na počátku 17. století se na ostrově začali usazovat Britové a v roce 1717 se Bahamy staly britskou kolonií. Samostatným celkem jsou Bahamy od roku 1973.

Víte, že Bahamské ostrovy mají nejvíce kostelů na osobu na světě? Podmanivá, pohodová atmosféra ostrovů byla zřejmě i důvodem, proč sem, konkrétně na západní ostrovy Bimini, jež se nacházejí pouhých asi 100 km od floridského Miami, situoval Ernst Hemingway část děje svého románu Ostrovy uprostřed proudu.

Autor:Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 5 323 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko